خلاصه ای از زندگانی موسی مبرقع فرزند جواد الائمه علیهما صلوات الله
بیست و دوم ربیع الثالی
وفات حضرت موسی مبرقع (علیه السلام)
نام: موسى
کنیه: ابوجعفر
لقب: مبرقع که از فرط زیبائى بر جمال مبارک نقاب مى زد.
نام پدر: جواد الائمه (علیه السّلام) و مادر آن حضرت کنیز بود.
جناب موسى مبرقع علیه السّلام پسر حضرت جواد (علیه السّلام) در سال ۲۹۶ ه – ق در شهر قم [1] وفات یافت. به نقلى وفات آن جناب در ۸ ربیع الثانى بوده است. [2] بنابر قول دیگرى در ۱۴ ربیع الثانى وفات موسى مبرقع واقع شده است. قبر آن بزرگوار در چهل اختران قم خیابان آذر مشهور است. [3]
ایشان از اولین سادات رضوى بود که در سال ۲۵۶ ه - ق وارد قم گردید. او دائماً بر صورت خود برقعى داشت، ولى مردم عرب ساکن قم او را از قم بیرون کردند، و او به کاشان رفت و در آنجا مورد احترام قرار گرفت.
بعد از آمدن ابوالصدیم حسین بن على بن آدم و مرد دیگرى از رؤساى قم، عربهاى قم متوجه شدند موسى چه کسى بوده است، و آن بزرگوار را به قم باز گرداندند و خانه اى براى او آماده کردند. همچنین در روستاهاى متعدد زمین و باغ براى او خریدند و خواهرانش زینب و امّ محمّد و میمونه، دختران حضرت جواد (علیه السّلام) به قم آمدند، و بر او وارد شدند.
هنگامى که جناب موسى مبرقع در قم از دنیا رفت، امیر قم عباس بن عمرو غنوى بر او نماز خواند، و در محل کنونى که در قم معروف است و قبلاً خانه محمّد بن حسن بن ابى خالد اشعرى ملقب به شنبوله بود، دفن شد.
کلینى رحمة اللَّه در کافى به سند معتبر نقل کرده که جناب موسى مبرقع تولیت اوقاف را از جانب امام (علیه السّلام ) داشته اند. [4]